K R U I M I G

Frietmakerij

filler

FAQ

Waarom gebruiken jullie geen biologische aardappelen?

Nederland is op gebied van aardappelrassenontwikkeling een van de belangrijkste landen van de wereld. KRUIMIG frietmakerij werkt samen met een van de grootste ontwikkelaars. Ze werken aan rassen die beter bestand zijn tegen phytophthora. En aan aardappelen met meer smaak of met betere bewaareigenschappen. Het is KRUIMIG tot op heden niet gelukt om een leverancier te vinden die het hele jaar grote aardappelen kan leveren waarvan wij friet kunnen bakken die aan onze kwaliteitseisen voldoet. Het blijft echter wel onze grootste wens. Zodra we die perfecte pieper hebben gevonden schakelen we direct over op biologisch.  

KAN IK THUIS OOK VERSE FRIET BAKKEN?

Natuurlijk! Snijd een kruimige Agria of Frieslander in staafjes van een centimeter en bak ze in ongeveer 6 minuten op 145 graden. Wij doen dit altijd met schil en al. Als ze boven beginnen te drijven zijn ze gaar. Laat ze nu op een stukje papier uitlekken en een half uurtje rusten. Als je met je duim op een frietje drukt dan voel je dat ze binnenin lekker romig en kruimig zijn. Je zou ze al kunnen eten. Maar ze zijn nog wel wat bleekjes. Draai je vuurtje omhoog en verwarm je frituurolie naar 175 graden. Doe je voorgebakken frietjes voorzichtig in de olie. Nu duurt het nog maar een paar minuutjes om je frietjes lekker krokant te bakken. Smakelijk eten!  

BESTAAT ER ECHT EEN OMA DIE BOB HEET?

Jazeker! Oma Bob maakte de lekkerste snacks voor haar kleinkinderen. Eentje was wat slimmer dan de rest en hij lette goed op wat oma Bob allemaal deed. Zijn fabriekje maakt nu de allerlekkerste kroketten en bitterballen. Maar dat vinden wij. Kom maar eens bij KRUIMIG frietmakerij een bitterballetje proeven en overtuig jezelf.  

WAT ZIJN FRIET TOPPINGS?

We hebben na lang testen en geblinddoekte proeverijen de lekkerste warme sauzen met vlees gekozen om van je frietje een complete voedzame maaltijd te maken. Soms geïnspireerd door internationale gerechten zoals Poutine of teriyaki. Maar soms heerlijk simpel als een eenvoudig maar overheerlijk gehaktballetje in jus of pindasaus. Na een vers frietje met topping kun jij er weer even tegenaan!  

HOE OUD MOET IK ZIJN OM BIJ KRUIMIG TE WERKEN?

Om in de horeca ondersteunende werkzaamheden te doen moet je vijftien jaar zijn. We werken met parttimers, sluiters en teamleaders. Voor scholieren en studenten hebben we diverse shifts die passen binnen een les- of studierooster.  

BEZORGEN JULLIE OOK AAN HUIS?

Om optimaal te genieten moet je van een vers frietje eigenlijk ter plaatse genieten. KRUIMIG frietmakerij zit op een centrale locatie in de Stationsstraat van Wageningen. Met ruime parkeerplaatsen op de Gerdesstraat en de Gedempte gracht. Je kunt wel via de website je bestelling doorgeven. Of via de KRUIMIG app. Wij zorgen dan dat het op het afgesproken tijdstip klaar staat. Parkeer niet illegaal op de invalidenparkeerplaats voor de deur! De boete daarvoor is 300 euro Daar kun je beter 122 frietjes voor kopen.  

KAN IK KRUIMIG AFHUREN VOOR MIJN FEESTJE?

Dat zou een fantastisch feest worden! Helaas is KRUIMIG frietmakerij maar 28 vierkante meter en de meeste ruimte is keuken.  

WAT IS KRUIMIG EEN GEKKE NAAM!

Dat is een leuke reactie! Er zijn veel aardappelrassen. Maar niet elke aardappel is geschikt voor friet. En al helemaal niet elke aardappel is geschikt voor KRUIMIG frietmakerij!!! Alleen de beste kruimige aardappelen kun je met veel liefde en passie voor dit vak omtoveren in lekkere verse friet. Dat betekent: crispy krokant van buiten en heerlijk romig en KRUIMIG van binnen.  

WAAROM HEBBEN JULLIE NIET MEER SNACKS?

Bij KRUIMIG frietmakerij staan de frietjes op de eerste plaats. Daarna onze heerlijke toppings. En natuurlijk Oma’s kroketten! Door dit kleine assortiment kunnen we ons hier volledig op concentreren en krijg jij altijd het beste van het beste.